KORONATILANNE SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI HELMEN ALUEELLA

05.01.2021

 

 

                                                                   Tiedote 5.1.2021

 

KORONATILANNE SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI HELMEN ALUEELLA

 

Sosiaali- ja terveyspiiri Helmen alueella, on todettu laboratoriotesteillä varmistettuja koronavirustartuntoja 5.1.2021 mennessä seuraavasti:

Haapaveden kaupunki 19

Pyhännän kunta 11

Altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin. Molempien kuntien viimeisimmät tartunnat liittyvät ulkomailta tulleisiin tartuntoihin. Haapaveden kaupungissa ja Pyhännän kunnassa on saatu tartuntaketjuja pysäytettyä.

Mikäli infektiolääkäri antaa määräyksen karanteenista, on saatujen karanteeni- ja suojautumisohjeiden noudattaminen erittäin tärkeää.

Mikäli joku perheenjäsenistä on karanteenissa altistumisen vuoksi tai esim. koronatestin tuloksen odottelun vuoksi niin muut perheenjäsenet voivat silti käydä töissä/koulussa/päivähoidossa noudattaen hygieniaohjeita sekä voimassa olevia suosituksia.

Muistutamme, että laboratoriotesteillä todettujen tartuntojen määrä ei kerro kattavasti tartuntatilanteesta, sillä kaikkia tautitapauksia esimerkiksi samassa perhepiirissä ei ole tarpeen varmentaa laboratoriotestillä. Tärkeintä on, että tartuntaketjut saadaan pysäytettyä.

Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi noudattaa valtakunnallista linjausta eikä tiedota tartunnan saaneista tarkemmin. THL ilmoittaa karttasovelluksessa tartuntatapaukset kunnittain, mikäli laboratoriotestein todettuja tartuntoja on kunnassa 5 tai enemmän. Tartuntamääriä voi seurata THL:n koronakartalta.

Pohjois-Pohjanmaan koronavirustilanne, suositukset ja rajoitukset esitetään kattavasti sivustolla: Epidemiatilanne Pohjois-Pohjanmaalla (oyskorona.fi)

Pohjois-Pohjanmaalla ollaan epidemian leviämisvaiheessa. Keskeistä on hillitä epidemian etenemistä.

Nykyiset suositukset ja rajoitukset ovat voimassa 18.1.2021 saakka. Rajoitusten mahdollisesta jatkumisesta tai muutoksista tiedotetaan.

 

Hygieniaohjeiden ja suositusten noudattaminen ja koronatestiin hakeutuminen

 

Jotta tartuntamäärät eivät lähde nousuun, on tärkeää noudattaa hygieniaohjeita sekä voimassa olevia suosituksia:

-          Pese kädet usein vedellä ja saippualla. Käytä tarvittaessa käsihuuhdetta.

-          Käytä maskia.

-          Pidä 1–2 metrin turvaetäisyys.

-          Jos olet sairas, pysyttele kotona. Hankkiudu herkästi koronavirustestiin.

Jokainen alueemme asukas voi osaltaan torjua viruksen leviämistä noudattamalla huolellisesti hygieniaohjeita ja voimassa olevia suosituksia.

Sairaana tulee jäädä kotiin ja välttää lähikontakteja. Jos sinulla on hengitystieoireita,

hankkiudu herkästi koronatestiin. On erittäin tärkeää, että esimerkiksi töihin ei mennä sairaana, lievissäkään oireissa.

Sosiaali- ja terveyspiiri Helmen, Haapaveden terveyskeskuksen koronanäytteenottoon voit varata ajan virka-aikana puh. 08 452700.

Haapaveden terveyskeskuksen koronanäytteenotto on suljettu 6.1.2021. Tänä aikana näytteenotto on Oulaskankaan yhteispäivystyksessä ja Limingantullin näytteenottopisteessä