TIEDOTE 5.1.2022

KORONATILANNE SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI HELMEN ALUEELLA

Alueemme koronatilanne on heikentynyt. Koronatartunnat leviävät pääasiassa rokottamattomassa väestössä, mutta myös rokotetut voivat saada tartunnan. Koronarokotus suojaa kuitenkin hyvin vakavalta taudilta. Kannustamme kaikkia ikäryhmiä (yli 12 v) ottamaan koronarokotteen täytenä rokotussarjana.

Haapavedelle on tullut kahden viikon aikana 34 koronatartuntaa. Pyhännälle on tullut 12 koronatartuntaa. Tartunnanjäljitys on ruuhkautunut ja altistuneiden jäljitystyö on meneillään. Tiedotamme koronatilanteesta 1-2 viikon välein.

Jotta tartuntamäärät  eivät nousisi, on ehdottoman tärkeää noudattaa hygieniaohjeita sekä voimassa olevia suosituksia: Pese kädet usein vedellä ja saippualla. Käytä tarvittaessa käsihuuhdetta.

  • Käytä tarvittaessa maskia, erityisesti jos olet rokottamaton
  • Pidä turvaetäisyys
  • Jos olet sairas, pysyttele kotona. Hankkiudu herkästi koronavirustestiin.  
  • Antigeeni-kotitestit ovat hyvä lisä terveydenhuollossa tehtävien testien rinnalle. Kotitestit soveltuvat niille henkilöille, joilla on hengitysinfektion oireita, kuten kuumetta, nuhaa tai yskää. Jos kotitestistä saa positiivisen testituloksen, tulee se vahvistaa terveydenhuollossa tehtävällä koronatestillä. Huomiota tulee kiinnittää myös siihen, että käyttää nimenomaan antigeenitestiä. Toinen markkinoilta löytyvä vaihtoehto, koronan vasta-ainetesti, ei kerro testattavan tämänhetkisestä tilanteesta, vaan siitä, onko henkilö joskus sairastanut koronaviruksen aiheuttaman taudin. 
  • Ota koronarokote.  Koronarokotus suojaa tehokkaasti koronavirusinfektion vaikealta muodolta.

Sosiaali- ja terveyspiiri Helmen, Haapaveden terveyskeskuksen koronanäytteenottoon voit varata ajan virka-aikana puh. 08 452700.

Viikonloppuisin koronanäytteenotto on Oulaskankaan yhteispäivystyksessä ja Oulun seudun yhteispäivystyksessä.

Tartuntamääriä voi seurata THL:n koronakartalta ja Epidemiatilanne Pohjois-Pohjanmaalla (oyskorona.fi)

Kategoria